به گزارش مشرق، دکتر ابوذر گوهری در کانال تلگرامی اش نوشت: به اظهارات خلاف امنیت ملی و عقل سیاسی آقای ظریف از ابعاد مختلف پرداختهشده است و قطعاً این اظهارات باید از طریق مراجع قانونی پیگیری و ایشان پاسخگو باشد. اما یکی از نکاتی که در بین مصاحبه صراحتاً توسط ایشان بیان و مبنای سیاست خارجی دولت یازدهم و دوازدهم بوده و باعث بروز خسارت محض به کشور گردید اشاره به عدم قبول رویکرد واقعگرایی (رئالیسم) در روابط بینالملل است.
جهتگیری سیاست خارجی دولت یازدهم و دوازدهم به لحاظ علمی مبتنی بر مکتب لیبرالیسم و پارادایم «اتحاد و ائتلاف» بناشده بود و این جهتگیری در حوزههای مختلف پیگیری و باعث شد یکی از ضعیفترین عملکردها برجا بماند.
بر اساس این جهتگیری که سالهاست توسط تئوریسین سیاست خارجی آن بیانشده، «ائتلاف با مجموعه غرب» تنها راه رسیدن به توسعه و پیشرفت کشور است و هیچ راهی جز این متصور نیست؛ بخشی از مواضع ضدشرقی افراطی ظریف، دقیقاً بر این اساس قابلتحلیل است.
بر اساس پارادایم ائتلاف لیبرالی، قانون اساسی متناقض بوده و امکان تحقق توسعه، با مفاهیمی نظیر دفاع از مظلوم، حمایت از مسلمانان و مستضعفان، استقلال و سایر ایدههای به تعبیر آنها ایدئولوژیک ممکن نیست. طبعاً از دل چنین رویکردی نهتنها دوگانه "میدان-دیپلماسی" حاصل میشود بلکه عامدانه باید بخشی از منابع قدرت ملی کشور سرکوب و عامل عقبگرد معرفی گردد.
آقایان تفکر انقلابی را مانع ائتلافهای موردنظر خود دانسته و کینهتوزانه در این رابطه سخن میگویند. در چنین شرایطی عدم لحاظ واقعیات روابط بینالملل باعث خوشبینی به آمریکا و غرب شده و در دنیایی که- متأسفانه البته- منافع و قدرت حرف اول را میزند بهظاهرِ سخن دشمن اعتماد کرده و موجب خسارت محض میشوند.
متأسفانه در این سالها تفکری بر دستگاه دیپلماسی حاکم بوده که عملاً اعتقادی به اصول مبنایی قانون اساسی و اسناد بالادستی نظام در حوزه سیاست خارجی نداشته و در نهایت نیز این تفکر خود را به بدترین نحو و با توهین به آرمانها و مظاهر انقلابی و مقاومت مردم ایران افشا کرد.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.